miercuri, 14 decembrie 2011
Intrebari
Daria: De ce trebuie mereu sa ma culc cand nu mi-e somn si sa ma trezesc cand imi e somn? Good question!
sâmbătă, 10 decembrie 2011
Sara
Astazi, un copil minunat ne invata sa fim buni indiferent de piedicile pe care corpul nostru trecator vrea sa ni le puna. Ne invata ca spiritul e cel mai important:
http://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/12/10/sara/
Sara, ne vom ruga si noi pentru tine! Iti multumim ca esti asa, ca ne inveti sa fim puternici si buni!
luni, 21 noiembrie 2011
Scriem
Invatam sa ne obisnuim cu stiloul, cu liniutele, cu formele. Nu ne iese inca prea bine, dar ne straduim in continuare. Si pe caietul tip I dar si cu ajutorul unui joc fain de la Gama: cartonase pe care scrie cu markerul si apoi se sterg si poate scrie iar si iar...cum se numeste si jocul, de fapt!
Matematica, dragostea ei!
E evident deja ca D. e pasionata de calcule. face tot timpul calcule in cap. Din cand in cand ma intreaba cat face 8 x 7 sau trebuie sa-i confirm ca un rezultat obtinut de ea e bun, etc. Incercam sa si ordonam o parte din activitatea asta, in caietul de mate.
CRACIUNUL ÎNTR-O CUTIE DE PANTOFI
Asociatia Sprijin Pentru Viata Pitesti face un anunt minunat! Putem fi parte la a transforma speranta in realitate. noi deja am inceput sa pregatim 2 cutii. Speram sa participati si voi, cei care ne cititi!
Mai jos este preluat mesajul lor. Mai multe info aici: http://www.facebook.com/event.php?eid=287830124590010
.......................................................................................................................
Vă puteţi închipui că o banală cutie goală de pantofi aruncată într-un colţ al casei, cutie – pe care odată cu cureţenia de sărbători vă pregătiţi să o aruncaţi la gunoi, poate schimba viaţa unui copil? Sau sa nu zicem viaţa. Viziunea asupra vieţii. Cum vede el VIAŢA. Un fel de „WOW, MOŞ CRĂCIUN CHIAR EXISTĂ !!!”
Iar dacă a doua zi, ceva bun se va întâmpla în viaţa voastră, sau veţi zâmbi aşa, din senin... să nu vă mire. Cineva se gândeşte la voi. Cu drag. Şi cu dragoste.
Nu va închipuiţi ?
Să vă explicăm.
Există copii, şi nu puţini, pentru care Crăciunul sau orice altă sărbătoare nu este mai mult decât o simplă zi. Am spune chiar că sunt mai trişti în această zi decât în oricare alta. Trişti, că nu pot împărtăşi bucuria cu familia... trişti că nu sunt, sau nu se simt iubiţi... Trişti că nimeni nu se gândeşte la ei... Trişti că este gol sub bradul de Crăciun.
Nu spunem că unii nu au curent electric, nu spunem că unii dintre ei nu se uită la televizor măcar, stau doar pe maidanul din faţa casei, zgâindu-se printre ulucile gardului la trecători, la ceilalţi. Doar, doar, o veni cineva și la ei cu cadouri. Dar va veni seara, apoi noaptea, îşi vor pune o dorinţă, iar a doua zi… vor alega cu sufletul cât un purice sa vadă dacă e ceva sub brad. Acum, unii vor avea lacrimi în ochi… nevenindu-le să creadă, alţii tot lacrimi, însă îşi vor înghiţi în sec cu suspin tristeţea, vor trage aer în piept, şi vor spera la o minune anul viitor.
NOI, echipa de la SPRIJIN PENTRU VIAŢĂ, în ajunul Crăciunului, după slujba de la biserică, vom fi prezenți în trei comunităţi defavorizate din judeţul Argeş (pentru început). Vom fi acolo, pe 22, 23 şi 24 decembrie.
Ce vom face?
Ne vom transforma în Moş Crăciun (la propriu) şi vom împărţi pachete pentru toţi copiii. Ştim că va fi nebunie, că unii vor plânge, că alţii vor ţopăi ca nişte ţanţaroi. Ştim că vor spune “Moş Crăciun, Moş Crăciun şi au am fost cuminte !!!”
Când vom pleca spre casă, şi când mulţi prieteni de-ai nostrii stau liniştiţi în faţa televizorului sau a mesei cu familia, vom pleca victorioşi din comunităţi, şi bucuria pe care o vom resimţi în suflet este, sau va fii greu de transpus în cuvinte. Acesta este darul nostru de Crăciun.
PUTEŢI FI PARTE LA ACEASTĂ BUCURIE, UNUL DINTRE ACELE CADOURI POATE FI AL VOSTRU, ŞI O DORINŢĂ PUSĂ DE UN COPIL POATE FI PENTRU CEL CE I-A FĂCUT ACEASTĂ BUCURIE.
CUM ?
Luaţi o cutie de pantofi şi mergeţi cu ea la cumpărături, puneţi în ea, ceea ce credeţi că îi poate face unui copil o bucurie... (ex: dulciuri neperisabile, jucării de pluș, fular, căciulă, mănuşi, pasta sau periuță de dinți, carţi de colorat, rechizite, carioci, culori, ornamente de Crăciun sau alte lucruri de care s-ar bucura un copil) scrieţi apoi pe pachet daca sunt pentru o fetiţă sau un baieţel şi cam pentru ce varstă; în pachet vă rog să puneţi şi o mică felicitare şi câteva cuvinte, semnându-vă bineînţeles, aşa încât copiii vor afla din partea cui vine micuţul cadou (se acceptă si semnături cu Moş Crăciun :) !
Dacă eşti şi tu dintre cei care doresc să aducă un zâmbet pe chipul unui copil, sau să facă dintr-un vis frumos o realitate, există următoarele variante, alegerea îţi aparţine:
1. Dupa ce faci pachetul, îl ambalezi cu hîrtie colorată si îl sigilezi (lipici, bandă adezivă) şi adaugi o etichetă pe partea – faţă cu vârsta şi sexul copilului la care vrei să ajungă cadoul, Îl trimiţi prin poştă (preferabil priori post, fan curier, cargus, etc.) la adresa noastră (Piteşti, str. Teilor 49, ap.7, jud. Argeș), sau dacă ai drum prin Piteşti direct la sediul nostru – acceaşi adresă (ocazie cu care ne vom și cunoaște ;)
2. Propui tu o altă variantă (sperăm noi mai bună) ne poţi contacta fie la adresele de mail: cadouricraciun@aspv.ro sau cadouricraciun_aspv@yahoo.com, tel 0728892450 sau 0747082226 şi ne punem de comun acord cu celelalte detalii (transport, sau în cazul altor tipuri de produse, etc.)
Ce vom face după ?
Când vom împărți cadourile în prejma Sărbătorilor, vom avea grijă să imortalizăm momentul prin cât mai multe fotografii, fotografii ce ulterior vor fi postate pe adresa de facebook, și pe site-ul asociației.
Surpriza va fi atunci când vă veți recunoaște cadoul (de-asta trebuie ca și ambalajul să fie cât mai personalizat) iar noi vom strange apoi scrisori de mulțumire din partea copiilor pentru Moș Crăciun, adică, fiecare pentru Moș Crăciunul lui, pentru binefăcătorul lui, în acest an.
Cu apreciere, echipa ASPV
......................................................................................................................
Astazi, am pregatit si noi cutiutele:
Urmeaza sa le ducem.
Perforatoare cu forme
D. isi petrece destul de mult timp jucandu-se cu aceste perforatoare. Lipeste apoi formele pe diverse chestii, cum ar fi un semn de carte, sau o felicitare sau o rama foto...
Un concurs de Craciun
Am gasit pe un blog drag, acest concurs de Craciun: http://laurafrunza.com/2011/11/21/voi-ce-puneti-sub-brad-concurs-de-craciun/. Am postat si noi si poate vom avea un Mos mai darnic decat prevazusem. :)
Coronite de printese
D. a primit cadou o carticica cu coronite de confectionat pentru ea si pentru papusi. Foarte mult i-a placut si vrea neaparat si altele din aceeasi serie. Va recomand cu caldura deci:
Colaj - crizanteme in vaza
Am folosit hartie glasata si lipici, doua maini dibace ale Dariei si un strop de ajutor de la mami, si a iesit:
Felicitare de toamna
Am fost in vizita la bunici si am pregatit pentru ei o felicitare de toamna. Am folosit perforatorul sub forma de frunza, creioane colorate, carton si coala colorate si multa dragoste.
Inauntru am scris o poezie, cu manuta ei in mana mea, ca altfel ne lua muuuult timp si nu terminam pana plecam la bunici. Poezia era proaspat invatata la gradi, asa ca le-a si recitat-o bunicilor.
Inauntru am scris o poezie, cu manuta ei in mana mea, ca altfel ne lua muuuult timp si nu terminam pana plecam la bunici. Poezia era proaspat invatata la gradi, asa ca le-a si recitat-o bunicilor.
Citim
Pentru a invata sa citim, am gasit tot de la editura Gama niste carticele cu scris maaaare si text usor, frumos ilustrate. Sunt pe nivele si gasiti si pentru engleza.
joi, 10 noiembrie 2011
Concurs "Cartile copilariei"
Am gasit un concurs interesant cu premii pt copiii nostri: HTTP://CARTILECOPILARIEIMELE.WORDPRESS.COM
Sunt carti ce ne-au incantat copilaria, carti ce ne-au umplut sufletul.
Bafta!
Sunt carti ce ne-au incantat copilaria, carti ce ne-au umplut sufletul.
Bafta!
marți, 23 august 2011
Calendarul naturii
O sa incep prin a spune ca nu e design creat de mine. L-am luat de pe net, si nu era precizat "creatorul". Multumesc cui l-a creat, deci!
Am printat, infoliat, decupat si asamblat, iar acum o astept pe D. din vacanta sa se joace cu el. Aaaa, si eram absolut sigura ca am o placa de pluta pe care sa le pun, dar...tabla e din aceea alba pe o parte, iar pe partea unde credeam eu ca e pluta, e doar un placaj...asa ca a trebuit sa improvizez pe o placa de zapada artificiala. Am facut unul si pt. la gradinita, in cazul in care nu au (nu-mi amintesc sa fi vazut unul). Mai ramane sa-i si gasim un loc de agatat in casa, la nivelul ei. :)
Am printat, infoliat, decupat si asamblat, iar acum o astept pe D. din vacanta sa se joace cu el. Aaaa, si eram absolut sigura ca am o placa de pluta pe care sa le pun, dar...tabla e din aceea alba pe o parte, iar pe partea unde credeam eu ca e pluta, e doar un placaj...asa ca a trebuit sa improvizez pe o placa de zapada artificiala. Am facut unul si pt. la gradinita, in cazul in care nu au (nu-mi amintesc sa fi vazut unul). Mai ramane sa-i si gasim un loc de agatat in casa, la nivelul ei. :)
luni, 22 august 2011
duminică, 21 august 2011
Jucarii care ne plac - Pufi
Pentru ca nu stiu cum se numesc...chestiile astea...le voi numi pufi. nu mai am ambalajul, dar stiu ca le-am luat din Kaufland. Sunt niste bilute din puf si niste bete tot pufoase, care se pot modela. Mai au in set si niste ochi care se pot lipi. Lui D. i-au placut mult. Ne-au iesit cateva omizi, un pui si un pinguin. Inca nu ne ies florile, dar mai lucram.
Daca stie cineva cum se numesc, va rog sa lase un comment cu denumirea. Tks!
Daca stie cineva cum se numesc, va rog sa lase un comment cu denumirea. Tks!
sâmbătă, 20 august 2011
Colaje
Stim cat de mult le place copiilor sa decupeze si sa lipeasca. Si D. e tare incantata de activitatea asta. Asa ca ne-am jucat cu forme geometrice:
Pentru alt colaj, cand ne lipseau colile colorate din casa, D. a pictat mai multe coli in diverse culori, eu am decupat, ea a lipit, si a iesit un peisaj minunat:
Pentru alt colaj, cand ne lipseau colile colorate din casa, D. a pictat mai multe coli in diverse culori, eu am decupat, ea a lipit, si a iesit un peisaj minunat:
Jucarii care ne plac - Cuburi
Am primit cutia asta cu cuburi cand D. era mica, de la niste prieteni. D. a fost tare incantata de ele si s-a jucat destul de mult timp potrivind formele. Acum, e randul lui d. sa descopere farmecul ei. Deocamdata, e foarte incantata sa le roada. Atat de mult, incat desprinde aschii din ele. :) Asa ca, i-am luat alte cuburi din plastic.
Cu ajutorul lor incercam sa invatam culorile si notiunile de mare/mic. Sigur vor fi bune si pt D. ca sa repetam notiunile de cub/sfera/con...
vineri, 19 august 2011
Floare din contur mana
La gradinita la D. am avut lectie deschisa. Printre altele, copiii au invatat sa faca flori in felul urmator:
Pentru tulpina folosim un pai pt baut, invelit in hartie creponata. facem si o frunzulita care se lipeste de pai. Din hartie colorata facem foaia. Se face conturul mainii, apoi se decupeaza si se infasoara pe pai.
joi, 18 august 2011
Arici Pogonici
Pentru ca aveam treaba la bucatarie si D. nu avea stare, i-am dat o idee de facut un arici. Am folosit un cartof, scobitori si un marker pt ochi, nas si gura. in felul asta am obtinut cam 30 minute pt. bucatareala.
Lapbook - Timpul
Nu stiu daca sunteti familiarizati cu conceptul de Lapbook, dar la o simpla cautare pe net veti vedea despre ce e vorba. Mie mi s-a parut o prezentare interesanta a notiunilor noi. Poti pune destul de multe informatii intr-un spatiu mic si atragator. E usor de realizat, singuri sau impreuna cu copiii. La noi a prins bine.
Urmeaza numarul 2 in care voi prezenta notiuni de spatiu: sat-oras-tara-continent-planeta.
Urmeaza numarul 2 in care voi prezenta notiuni de spatiu: sat-oras-tara-continent-planeta.
De inceput.
Nu-s priceputa la cuvinte. Am facut blogul asta doar pentru a impartasi cu alti parinti diverse despre si pentru copiii nostri. Am invatat multe de pe blogurile altor mamici, am primit o multime de idei pentru activitati pe care le-am facut cu fetele mele, si am fost placut surprinsa sa vad ca DA, mai sunt parinti preocupati de copiii lor, deci mai exista speranta. Asa ca tot ce voi posta aici va fi sub semnul sperantei de mai bine (curcubeul) si al principiului de a le da aripi pruncilor nostri.
Comorile mele sunt D. (5 ani) si d. (1 an). Si crestem impreuna si invatam mereu unele de la altele.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)